Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Seini - Tara Codrului

170km · 9 zile

1.1

Ziua 1

Traseul începe în centrul orașului Seini, de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. După ce vizitați muzeul, urmați drumul spre satul Cicarlau. Drumul duce prin pădurea de conifere și foioase din Tara Codrului. Pe drum, puteți face o oprire la izvorul „Izvorul de la Cicarlau”, o sursă de apă minerală recunoscută pentru proprietățile sale curative.

În Cicarlau, puteți găsi o varietate de opțiuni de cazare, de la pensiuni la campinguri. În sat se afla si un muzeu etnografic, unde puteti afla mai multe despre cultura și tradițiile locale.

Ziua 2

În a doua zi a traseului, puteți vizita satul Tautii Magheraus. Tautii Magheraus este cunoscut pentru biserica sa fortificată, o atracție turistică importantă. Biserica a fost construită în secolul al XVI-lea și este unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din Maramureș.

După ce vizitați biserica, puteți continua traseul spre satul Recea. Recea este un sat situat în apropierea Munților Rodnei. În sat puteți găsi o varietate de trasee de drumeție care vă vor duce în inima munților.

Ziua 3

În a treia zi a traseului, puteți vizita Biserica de lemn din Fărcaşa, construită în secolul al XVIII-lea, este un monument UNESCO. Biserica este un exemplu tipic de arhitectură populară românească, cu o structură țărănească din lemn. Urmat de Muzeul satului Farcașa ce prezintă tradițiile și cultura locală. Muzeul găzduiește o colecție de obiecte tradiționale românești, cum ar fi costume populare, obiecte de artizanat și mobilier.

 

Ziua 4

În a patra zi a traseului, puteți vizita satul Asuaju de Sus. Asuaju de Sus este un sat situat la poalele Munților Rodnei. În sat puteți găsi o varietate de trasee de drumeție care vă vor duce în cele mai frumoase locuri din zonă.

Ziua 5

În a cincea zi a traseului, puteți vizita satul Arinis. Arinis este un sat cunoscut pentru biserica sa fortificată. Biserica a fost construită în secolul al XVII-lea și este unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din Maramureș.

După ce vizitați biserica, puteți continua traseul spre satul Ulmeni. Ulmeni este un sat situat în apropierea Munților Gutâi. În sat puteți găsi o varietate de trasee de drumeție care vă vor duce în inima munților.

Ziua 6

În a șasea zi a traseului, puteți vizita satul Miresu Mare. Miresu Mare este un sat cunoscut pentru tradițiile sale de țesătorie. În sat puteți vizita un muzeu etnografic care vă va oferi o imagine de ansamblu asupra vieții și culturii locale.

De asemenea, în satul Miresu Mare puteți participa la o experiență tradițională de țesătorie. 

Ziua 7

În a șaptea zi a traseului, puteți vizita satul Valea Chiaroului. Valea Chiaroului este un sat situat în apropierea Munților Gutâi. În sat puteți găsi o varietate de trasee de drumeție care vă vor duce în inima munților.

Ziua 8

În a opta zi a traseului, puteti vizita satul Mestean si Prislop, care sunt cunoscute pentru peisajele sale montane pitorești, pentru tradițiile sale păstrate și pentru produsele sale tradiționale, cum ar fi țuica, brânza și mierea.

Ziua 9

În a noua zi a traseului, puteți vizita satul Buteasa. Buteasa este un sat cunoscut pentru tradițiile sale de păstrare a brânzei de burduf. În sat puteți vizita un muzeu etnografic care vă va oferi o imagine de ansamblu asupra vieții și culturii locale.

De asemenea, în satul Buteasa puteți participa la o experiență tradițională de preparare a brânzei de burduf. 

Recomandam comunicarea cu localnicii pentru a afla mai multe despre cultura locală și pentru a gusta din produsele tradiționale.

Citește mai mult

Atractii

Vezi toate

Biserica de lemn Sfinții arhangheli Mihail și Gavril Buzești

Buzești, comuna Fărcașa, jud. Maramureș

Monumentul eroilor din loc Tămaia

Tămaia

Rezervația naturala - Pădurea Runc

Fărcașa

Experiente

Vezi toate

Plimbări cu căruta în comuna Fărcașa

Fărcașa, jud. Maramureș

Cazare

Vezi toate

Agropensiunea Tara Codrului

Asuajul de Sus

Pensiunea Casa Doamnei

Tămaia

Pensiunea San Pio

Săbișa