Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Rezervația naturala - Pădurea Runc

Rezervatie

Fărcașa

Rezervația Pădurea RUNC este o arie protejată de interes național, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier), situată în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al comunei Fărcașa,  în raza Ocolului Silvic Borlești.

Pădurea Runc  ocrotește un ecosistem de pădure matur, bine conservat, din etajul gorunetelor și al șleaurilor de gorun cu o deosebită importanță peisagistică dar și din perspectiva habitatelor, florei și faunei pe care le adăpostește.

Etajul arborescent este dominat de gorun (Quercus petraea) dar întâlnim și exemplare diseminate de fag (Fagus sylvatica), cireș sălbatic (Prunus avium) etc, în timp ce subarboretul este dominat de carpen (Carpinus betulus) în amestec cu diverse specii de arbuști: alun (Corylus avellana), lemn câinesc (Ligustrum vulgare), păducel (Crataegus monogyna) etc.Statutul de arie protejată de interes național (categoria IV IUCN) a fost stabilit prin Legea  nr. 5/2000 privind aprobarea Planului de Amenajare a Teritoriului Naţional – Secţiunea a III-a – zone protejate, având codul 2.681.

 

Mai multe detalii AICI.

 

Poze și text puse la dispoziția noastră de către Primăria Fărcașa

Citește mai mult

Unde e

Fărcașa

Pe care traseu se afla

1.1

Seini - Tara Codrului
170km · 9 zile

Programează o vizită

0262.266.001 , 0730.654.806