Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Escaladă zona Cascada Cailor - Traseu Salvamont

Borsa

TRASEU  SALVAMONT ESCALADĂ- zona Casacada Cailor

S.P.L. SALVAMONT BORȘA a amenajat în zona Cascada Cailor două trasee escaladă de 15 m, respectiv 25 m, cu un grad de dificultate 5-, respectiv 6-, și sunt echipate cu spituri și gujoane, urmând ca în perioada următoare să se mai deschidă și altele.

A escalada o stâncă, o creastă, un perete, este o activitate ce necesită putere, condiție fizică și nu în ultimul rând, curaj. 

Niciodată să nu porniți pe un traseu de acest tip dacă nu aveți un echipament de escalada corespunzător, ce trebuie să cuprindă încălțăminte potrivită, hamuricorzicarabiniere, etc.

Cum ajungem aici?

Drumul spre Cascada Cailor este accesibil din mai multe direcții, din Complexul Turistic Borșa pe jos, sau cu telescaunul, sau dinspre zone amenajate , mai înalte ale Munţilor Rodnei.

De la capătul de sus al telescaunului se ajunge la Cascada Cailor în circa 20 minute. Odată ajunși la Casacadă se urmează poteca ce duce spre Șaua Știol, iar undeva la jumatatea distanței se va vedea o grotă pe peretele sudic, iar la baza acelei grote sunt amenajate cele 2 trasee.

La întoarcere, se poate ajunge direct în Complexul turistic pornind pe un traseu marcat cu triunghi roșu, acest traseu având farmecul și frumusețea lui, sau cu telescaunul.

 

Persoană contact – Apostol Sorin (SALVAMONT BORȘA) – 0740 518022

 

Poze și text puse la dispoziția asociației noastre de către Primăria Municipiului Borșa :

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Borșa – 0262 343973 - 10:00 - 17:00

Citește mai mult

Unde e

Cascada Cailor

Pe care traseu se afla

13.1

Borșa
80km · 4 zile

Programează o vizită

0740 518022