Am inceput oficial sa marcam primii kilometri de pe Drumul Maramuresului. Este un drum spiritual inainte de toate, o calatorie in care fiecare dintre drumeti isi poate regasi impacarea si sensul vietii.

Drumul Maramuresului este un traseu pe drumuri de pamant, piatra si uneori asfalt, care leaga cele mai importante obiective turistice din Maramures, care leaga locuri si oameni in acelasi timp, istorii si legende, povesti uitate sau nespuse despre frumusetea locurilor si oamenilor din Maramures.

Dificultatea drumului este foarte usoara, ne dorim sa alegem cele mai usoare trasee de parcurs pe jos sau cu bicicleta, pentru a se putea bucura de Drumul Maramuresului fiecare persoana amatoare sau neantrenata sportiv. Drumul Maramuresului este drumul fiecaruia dintre noi, este drumul tau si al nostru impreuna. Si este o sansa de a deveni o mostenire pentru viitoare generatii care sa continue descoperirea Maramuresului pe jos, pentru ca doar la pas poti cunoaste cu adevarat povestea fiecarui loc special din Tărâmul Tradițiilor și al nemuritorilor daci liberi.


Dacă vor veni mulți oameni potriviți pe acest drum, si cu motivele corecte si intențiile bune, localnicii vor aprecia faptul că pentru a avea un viitor bun nu trebuie neapărat să scapi de trecut si de tradițiile moștenite si păstrate încă si azi, cu care trebuie sa ne mândrim, si pe care trebuie sa le prețuim.

Lasă un mesaj