Povestea Noastră

Despre drumul din țara tradițiilor

Drumul Maramureșului este Drumul Tău. Alege să-ți porți pașii pe acest drum de peste 500 km, și te vei regăsi pe tine, autenticul. Explorează peisajele de basm, satele vechi, bisericile de lemn, meșteșugurile populare și tradițiile de mii de ani.

Drumul Maramureșului

Pornit din pasiunea pentru locurile de suflet din Tărâmul tradițiilor, Drumul Maramureșului își țese pe poteca sa, peisaje nemaipomenite, tradiții strămoșești, aventură, relaxare, atracții turistice, oameni cu suflet mare și povești nespuse.

 

Este un drum al regăsirii de sine, dar mai ales, este ultima moștenire pe care poți s-o lași celor care-ți vor urma. Este coloana vertebrală a Maramureșului, la a cărei statornicie, îți poți aduce contribuția.

Drumul către
Origini

Peste 500 de km vor lega ținutul în lung și-n lat pentru a atinge obiectivele mărețe ale Maramureșului.

Din truda oamenilor, aici natura s-a păstrat neprihănită, iar poveștile lor au îmbogățit istoria cu tradiții, veselie și culoare. Cu ajutorul tău, ne propunem să le unim pe toate, într-un traseu turistic amenajat, care să înlesnească dezvoltarea economică a tuturor satelor pe care Drumul Maramureșului le va străbate.

Că-l vei lua la pas, sau cu bicicleta, l-am gândit ca un traseu ușor de parcurs, dar plin de povești, legende, personaje și locuri  care-ți taie răsuflarea.

Numele tău sculptat în Piatră

Pomeneam la început de moștenire, de trăinicia lucrurilor pe care le lăsăm în urma noastră, ce poate fi mai trainic decât o piatră? Fiecare kilometru din cei 500 poate fi semnalizat cu o bornă din piatră naturală, cu numele tău încrustat în ea, daca decizi să contribui la proiect.

Piatră cu piatră, vom readuce la viață istoria acestui ținut de basm.

Dar nu este doar despre noi, Drumul Maramureșului va construi un întreg ecosistem, care va avea în centru familiile localnicilor, meșteșugurile lor, bucatele lor, pe care aceștia le împărtășesc cu atâta drag drumeților; reușim împreună astfel, să reclădim Maramureșul de poveste.