Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/1

Lacul Știol -  Izvorul Bistritei Aurii

Lac

Borsa

Lacul Știol -  Izvorul Bistriței Aurii

Crestele Rodnei, poartă ascunse în mânecă un evantai de comori peisagistice, în timp ce deasupra, cerul schimbă fețe la fiecare 10 minute, adunându-și sau alungându-și norii fotogenici,  dar pe care ni le oferă în picături, ca să se asigure parcă de ulterioarele revederi

Este o împărăţie păzită de mulţi cai, deoarece aceste meleaguri au reprezentat din totdeauna locul preferat al celor ce locuiesc în zonă să îşi ţină hergheliile de cai, începând cu primăvara până în toamnă, datorita paşunilor care  sunt de o frumuseţe şi de o bogăţie greu de întâlnit.

În înălțimile Munților Carpați putem întâlni lacurile glaciare, ca niște oglinzi uriașe îndreptate spre cer, o mărturie vie a ghețurilor care domneau peste aceste meleaguri cu mii de ani în urmă. Acestea s-au format odată cu încălzirea climei și topirea ultimilor ghețari rămași captivi în văile adânci, așa numitele căldări glaciare.

Lacul Știol reprezintă una din aceste frumuseți ale Munților Carpați, cu apa cristalină și rece precum ghiața în plină vară. Aici este izvorul Bistriței Aurii.

Lacul Știol este un lac glaciar aflat la poalele Vârfului Gârgălău, situat la o altitudine de 1.800 de metri, în Munții Rodnei.

Dacă ai vizitat anterior Cascada Cailor, tot ce trebuie să faci este să continui urcarea către Lacul Știol pe traseul semnalizat cu banda albastră. 

În sezonul cald pe drumul către lacul Știol te poți opri pe traseu să culegi fructe de pădure, merișoare sau afine, care îți vor da energia necesară pentru a continua urcarea.

Pentru a ușura urcușul și grăbi parcurgerea traseului, accesul poate fi făcut fie cu ajutorul telescaunului din stațiunea Borșa, de unde mai aveți de mers între 90-120 minute, fie cu mașina din Pasul Prislop până la intrarea în parc.

TRASEUL: Complexul turistic Borșa – Poiana Știol – Lacul Știol (1600 m)

 

 

Poze și text puse la dispoziția asociației noastre de către Primăria Municipiului Borșa :

Centrul National de Informare si Promovare Turistica Borșa – 0262 343973 - 10:00 - 17:00

Citește mai mult

Unde e

Muntii Rodnei

Pe care traseu se afla

13.1

Borșa
80km · 4 zile

Programează o vizită

0262 343973