Home Trasee Atracții Artizani Experiențe Cazări Susține Parteneri Media Kit Ghid de călătorie Contact
1/3
2/3
3/3

Munții Lăpușului

Munte

Munţii Lăpuşului constituie o adevărată împărăţie de plaiuri şi obcini, cu păduri şi poieni care pot constitui o reală atracţie pentru cei dornici de recreere şi pentru cei care practică drumeţia montană.

 

Existenţa reliefului montan este un avantaj, el putând asigura dezvoltarea mai multor tipuri de turism şi activităţi turistice cum ar fi: turismul pentru sporturi de iarnă (prin prezenţa unor pârtii de schi sau sanie), turismul montan specific anotimpurilor mai calde ( drumeţii, alpinism, mountainbiking, parapantism etc).

 

De asemenea zona localităţii prezintă caracteristicile bioclimatului tonic-stimulent, propice în tratarea unor afecţiuni ale sistemului nervos, cauzate în principal de stresul din marile aglomeraţii urbane dar şi tratarea unor afecţiuni ale aparatului respirator cauzate de poluarea excesivă.

 

În Munţii Lăpuşului, puternic împăduriţi, cantitatea de aerosoli terpenici formaţi în pădurile de conifere, determină o mare puritate a aerului respectiv o puternică aeroionizare negativă, recomandată de medici în ameliorarea astmului bronşic (practicarea climatoterapiei prin aşa-numitele “băi de aer”).

 

Deviere de la traseu aproximativ 6.8 km.

 

Sursă text: Biblioteca Comunală Băiuţ – BJPD (bibliotecamm.ro)

Sursă foto: (3) Defileul Lapusului | Facebook

 

Citește mai mult

Unde e

Pe care traseu se afla

18

Botiza - Poienile Izei - Glod
11km · 1/2 zi